In Mantelzorgers Gestript verstrippen jonge illustratoren de verhalen van jonge mantelzorgers. Club Studio is verantwoordelijk voor twee stripverhalen, en de grafische opmaak van beide edities.

Over het verhaal: Mike* heeft kreeg een ruimte tien jaar geleden een relatie met Sandra*. Zij heeft borderline, een persoonlijkheidsstoornis, depressie en ADHD. Ze wonen al een lange tijd samen en zijn inmiddels ook getrouwd. In het begin van de relatie was Mike naast het huishouden en de administratie ook veel bezig met mijn vrouw, haar ontwikkeling, het beheersen van haar gevoelens, en haar ondersteunen bij dagelijkse zaken zoals op tijd opstaan en dingen in huis doen. Dit stond de ontwikkeling van Mike vaak in de weg en soms moest hij zichzelf helemaal wegcijferen in het belang van haar. Gelukkig gaat het met haar steeds beter waardoor ook de relatie stabieler is geworden.

*Gefingeerde namen

Over het verhaal: Luka is 9 jaar oud en is jonge mantelzorger voor zijn oudere broer Demian. Demian heeft namelijk autisme en Gilles de la Tourette, ontstaan door een zuurstoftekort bij de geboorte. Hij heeft bepaalde tics, gebruikt regelmatig scheldwoorden en maakt verschillende geluiden. Hierdoor moet Luka vaak rekening houden met zijn broer of bepaald gedrag verantwoorden aan mensen van buitenaf. Door de diagnoses van Demian kan het gezin niet altijd samen erop uit gaan of activiteiten ondernemen, maar wanneer Demian logeren is compenseren ze dit! Luka speelt vaak samen met zijn grote broer buiten en doen verschillende spelletjes samen. Hij vindt het niet erg om zijn broer te helpen of zijn ouders te troosten, het is namelijk een ontzettend zorgzaam en gevoelig jongetje!