EXPOSITIE MELK 22
Deze exclusieve, eendaagse tentoonstelling is het resultaat van vijftien jaar samenwerking en vriendschap tussen twee kunstenaars. Sophia Steenbergen en Geoffrey van Dijk presenteren twee aparte kunstenaarspresentaties die samen één visueel dubbelalbum vormen. Ieders werk is een eigen soloalbum en samen vormen zij een zeer afwisselende plaat. Deze expositie, gekenmerkt door minimalistisch tekenwerk en knalroze fluorbillen, is er speciaal voor u.

Sophia Steenbergen
Dankzij deze speciale werkperiode heeft Sophia Steenbergen werk kunnen maken dat eerder onmogelijk was. In haar praktijk speelt Sophia met het maken, bevestigen en het veranderen van de betekenis van symbolen. Daarnaast zijn ook de billen van Kim Kardashian een terugkerend thema in haar werk. Naast kunstenaar is Sophia ook actief als vormgever en tatoeëerder. Met haar werk kleurt Sophia de stad en de wereld het liefst knalroze.

Geoffrey van Dijk
Geoffrey van Dijk is een zoekend kunstenaar. Hij toont hier een overzicht van eerder gemaakt werk, maar heeft ook speciaal voor dit project een paar van deze werken opnieuw uitgewerkt. Het resultaat? Leuk-complex of complex-leuk werk. Geoffrey maakt voornamelijk tekeningen waarin iedere keer een ander onderwerp centraal staat. Hij werkt vanuit een zelf vooropgezet kader, waarbinnen vervolgens alles mag gebeuren. Het inzichtelijk maken van zijn proces en zijn humor zijn belangrijke thema’s in zijn werk.

Voor de kunstenaars maakt het niet uit welke van de twee lp’s u het meest weet te waarderen. Laat u verrassen, waag een dansje en draai rustig een bepaald nummer nog een keertje extra.

Expositie Melk 22 door Sophia Steenbergen en Geoffrey van Dijk in kunstruimte de melkfabriek

27 augustus 2022 – openbaar toegankelijke grande opening (16.00)
28 augustus 2022 – geopend voor publiek (12.00 tot 17.00)

Tekst: © Derek Westervelt
Foto’s: © Wesley Doran
Soundtrack: © Studio Duingruis